Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024

Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko: Albania Open G1/E2 i Hadzici friendship championship

Naš klub je ove sedmice nastupao na dva turnira i to: tradicionalni turnir Hadžici friendship championship i prestižni bodovni turnir za evropsku rang listu Albania Open G1/E2. Mala ali odabrana ekipa je u ranim jutarnjim satima u četvrtak krenula put Tirane na ovaj turnir koji je okupio 954 takmičara iz raznih zemalja širom svijeta. Boje nasšeg kluba branili su Harun Abazović, Ady Huseinović i Samir Mujidagić. Prvog dana ovog turnira (27.9.2024) na tatami su izasli nasi kadeti Samir Mujidagić i Harun Abazović.

Samir Mujidagic prolazi prvo kolo protiv drugog nositelja turnira iz Italije, ali nakon toga drugo kolo gubi od predstavnika Kazahstana i tako zavrsava svoj nastup na ovom turniru nazalost bez osvojene medalje.

HARUN ABAZOVIC kao drugi nositelj je bio slobodan prvo kolo, drugo kolo dominantno pobjeđuje predstavnika Italije, trece kolo nakon prekida u drugoj rundi nosi pobjedu protiv predstavnika Kipra da bi u finalu odmjerio snage sa prvim nositeljem turnira predstavnikom Italije.Nazalost nakon fantasticno odradjene borbe falilo nam je malo srece da dodjemo do zlatnog odlicja te gubimo borbu u zadnjim sekundama sa pola boda razlike i osvajamo srebrenu medalju.Harun Abazovic je na ovom turniru pokazao da ce na Evropskom kadetskom prvenstvu ozbiljan konkurent za medalju i naravno nadamo se najboljem.
Drugog dana turnira (28.9.2024) na tatami je izasao nas junior Ady Huseinovic.Kao drugi nositelj prvo kolo je bio slobodan ali nazalost drugo kolo u borbi za medalju gubi od predstavnika Španije i tako zavrsava svoj nastup na ovom turniru bez osvojene medalje.
Ostaje zal i gorak ukus zbog neosvojene zlatne medalje ali sve u svemu mozemo biti zadovoljni nastupom nasih Labudova i ovo je dokaz i pokazatelj da mi radimo.Ekipu na ovom turniru je predvodio nas glavni trener Raif Ahmic.
Dok su nasi Labudovi branili boje naseg kluba, grada i drzave u Albaniji druga ekipa je nastupila na tradicionalnom turniru Hadzici friendship championship.13 clanova je branilo boje naseg kluba i moze se reci da su dobro odradili svoj posao.Od 13 takmicara osvojeno je 13 medalja i to 4 zlatne, 5 srebrenih i 4 bronzane.
Zlatne medalje su osvojili:
Eldar Beslagic nakon dvije pobjeđene borbe
Eman Alisanovic sa jednom pobjedom
Hamza Abazovic sa jednom pobjedom
Alden Beslagic sa jednom pobjedom
Srebrene medalje su osvojili:
Tesnim Rozajac nakon jedne pobjede zaustavljena u finalu
Denial Mimic nakon jedne pobjede zaustavljen u finalu
Imran Zerdo                                                                                                          Davud Odobasic
Imra Zukic (kick)
Bronzane medalje su osvojili:
Amna Zerdo nakon jedne pobjede zaustavljena u polufinalu                                            Asja Hodzic
Rijad Dedic
Arslan Zukic
Mozemo se pohvaliti i da smo na ovom turniru u Visoko ponijeli dva pehara i to:
3.mjesto od 20 klubova u ukupnom plasmanu sa 8 takmicara u A klasi
2.mjesto u ukupnom plasmanu kadeti/kadetkinje

Sve u svemu mozemo biti zadovoljni nastupom nasih Labudova na ovom turniru koji je okupio 325 takmicara iz 20 klubova i 3 drzave
Naredni izazov za nase fajtere je Podgorica Open G1 koji ce se odrzati 5-6.10.2024 u Podgorici, te nakon toga slijedi mala pauza do Evropskog kadetskog prvenstva na kojem ce 3 nasa clana: Samir Mujidagic, Harun Abazovic i Alden Beslagic braniti boje naseg kluba, grada i drzave Bosne i Hercegovine.
Ekipu na ovom turniru su predvodili Rijad Ahmic, Senad Husejnovic, Alen Kosovac i Nedzma Alihodzic.

Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko

povezani članci

Najnovije