SVEČANO OTVOREN SAJAM ORGANSKE PROIZVODNJE U VISOKOM

Danas u ulici Alije Izetbegovića u organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom Grada Visokog održava se izložbeno – prodajni sajam „Dani organske proizvodnje“.

Učesnici u sajmu su proizvođači organske hrane.

Značaj razvoja održive organske proizvodnje i potreba konzumacije organskih proizvoda o kojoj je svijest u razvijenim zemljama daleko više izgrađena, sve više je prisutan i u BiH.

Gradonačelnica Amra Babić na otvaranju je govorila o značaju ovakvih sajmova.

“Cilj i poruka ove manifestacije je da se podigne svijest kod poljoprivrednih proizvođača ali i kod kupaca. Svi koji žele u Evropsku uniju moraju imati 3 posto organske proizvodnje u okviru ukupnje poljoprivredne proizvodnje u državi.”- poručila je dodavši:

“Grad Visoko kao jedinica lokalne samouprave, može administrativno i stručno i finansijski odgovoriti zadatku povećanja organske proizvodnje.”

Građani Visokog, podržimo organsku proizvodnju, jačajmo ruralni razvoj! Prelijepo vrijeme u gradu je prava prilika za kupovinu kvalitetnih i zdravih proizvoda te dobijanju informacija o načinima kako započeti sa proizvodnjom zdrave hrane.

povezani članci

Najnovije