Nedjelja, 20 Oktobra, 2024

KRAJ: Edin Džeko sljedećeg ljeta napušta Romu poslije šest sezona provedenih na Olimpicu

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko neće sljedeće sezone nositi dres Rome, javljaju brojni italijanski mediji.

Ovaj 35-godišnji napadač je u Rim stigao 2015. godine iz Manchester Cityja, prvo na posudbu da bi kasnije njegov ugovor bio otkupljen od strane Vučice. U međuvremenu je postao ljubimac navijača Rome postavši treći najbolji strijelac u klupskoj historiji sa 116 postignutih golova. Ispred njega su samo Roberto Pruzzo (138) i Francesco Totti (307).

Budući da Džeko ima još godinu ugovora sa Romom, još nije jasno da li će ugovor biti sporazumno raskinut ili će ga Rimljani prodati nekome, no sigurno je da neće karijeru nastaviti u Romi. Vučica s druge strane ima jasan plan, pa tako prema pisanju Il Messaggera žele otkupiti ugovor Borje Maryorala od Real Madrida, koji bi i u sljedećoj sezoni imao status rezerve, a prvi napadač sljedeće sezone bi trebao biti italijanski reprezentativac Gianluca Scamacca koji trenutno nastupa za Genou. 

Ove sezone je odigrao 27 utakmica za Romu u svim takmičenjima, postigao je deset golova uz dvije asistencije dok je za reprezentaciju BiH pogodio 59 puta u 113 nastupa. Prije Manchester Cityja i Rome, jedan od naših najboljih igrača svih vremena je igrao za Wolfsburg, Teplice, Usti nad Labem, te Željezničar gdje je i ponikao. 

RTV Visoko/Sport1.ba

povezani članci

Najnovije