Četvrtak, 19 Septembra, 2024

(FOTO) U LJUBUŠKOM ODIGRAN ZAVRŠNI TURNIR ZA PRVAKA BIH U RUKOMETU (U-15)

Proteklog vikenda u Ljubuškom je odigran završni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu za igrače do 15 godina starosti (godište 2008. i mlađi).

Učestvovalo je devet ekipa raspoređenih u dvije grupe, a mlade nade visočke Bosne Ekoenergija su u konačnici zauzele sedmo mjesto, zabilježivši tri pobjede i dva poraza.

Visočani su u grupnom dijelu savladali banjalučke klubove, Borac i ORK Banja Luku, rezultatima 30:25 i 26:19, a poraženi su od zavidovićke Krivaje, rezultatom 15:23 i domaćeg Izviđača, rezultatom 17:24.

U razigravanju za sedmo mjesto, Bosna je slavila protiv mostarskog Zrinjskog rezultatom 28:21.

Inače, titulu državnog prvaka u ovoj starosnoj kategoriji je osvojila ekipa Kozare iz Kozarske Dubice koja je u velikom finalu savladala ORK Banja Luku, rezultatom 19:16.

Treće mjesto je zauzela ekipa Krivaje, a četvrto gornjevakufska Sloga.

Najboljim golmanom na završnom turniru proglašen je Filip Ignjatić (ORK Banja Luka), najbolji igrač je Danilo Tubin (RK Kozara), a najbolji strijelac Hanan Džaferović (RK Krivaja), koji je postigao 53 gola.

Nakon ovog turnira spuštena je zavjesa i na bosanskohercegovačka Omladinska rukometna takmičenja.

Podsjećamo da su ranije dvije visočke selekcije do 13, odnosno 17 godina starosti, zauzele peto, odnosno osmo mjesto na završnim turnirima u Visokom i Ljubuškom.

Prethodno su sve selekcije kao neporažene ubjedljivo zauzele prva mjesta u južnoj grupi Omladinske federalne lige.

Sada slijedi predah, a nakon toga intenzivne pripreme za narednu sezonu, koja će, nadamo se, biti znatno uspješnija.

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije