SVI PUTEVI VODE U LIJEŠEVU NA VELIKO FINALE: OHRAN-GRADNJA – ADO TRANS OD 20 SATI

Pred nama je finalna noć na malonogometnom turniru u Liješevi, koja će, sigurni smo, biti uzbudljiva i spektakularna kao što su bile prethodne (turnir se igra od 3. juna).

Sinoć (subota, 24. juni) su odigrani polufinalni susreti u kojima je Ohran-gradnja savladala Mušinbegović gradnju i pekaru Moštre rezultatom 3:1, dok je u drugom polufinalu Ado-trans bio bolji od ekipe Ugarak EL-HA Samirće rezultatom 2:0.

Tako će u velikom finalu snage odmjeriti ekipe Ohran-gradnje i Ado-transa, a prethodno će u duelu za treće mjesto igrati Mušinbegović gradnja i pekara Moštre protiv ekipe Ugarak EL-HA Samirće.

U finalnom susretu omladinskih selekcija (U-15) snage će odmjeriti NK Bosna Visoko i ŠF Napad je najbolja odbrana.

Treće mjesto na turniru omladinskih selekcija pripalo je FK Liješeva koji je rezultatom 4:3 savladao ŠF Una premium.

Nedjeljni finalni program počinje od 17 sati, a planirani su i bogati dodatni sadržaji u vidu nastupa kulturno-umjetničkog društva i taekwondo demo show-a.

Podsjećamo da je ovogodišnji drugi po redu turnir u odnosu na prošlogodišnji napredovao u svim organizacijskim segmentima okupivši 32 ekipe iz Visokog i regije.

Brojna publika na prepunim tribinama svake noći je imala priliku uživati u virtuoznostima nekih od najboljih futsal majstora na ovim prostorima i preostalo je još da saznamo ime ovogodišnjeg pobjednika koji će inkasirati nagradu od sedam hiljada KM.

Drugoplasirni tim će dobiti četiri, a trećeplasirani dvije hiljade KM.

Vrijedni domaćin je, u saradnji s brojnim sponzorima, pripremio i bogate nagrade za najbolje pojedince na turniru.

Dakle, svi putevi i večeras vode na novoizgrađeni Sportski centar u Liješevi, koji će biti epicentar još jednog nezaboravnog događaja i jedne od najpozitivnijih visočkih sportskih priča.

Planirano je da veliko finale počne u 20 sati, svi ste dobrodošli na vrhunski događaj i sjajno druženje!

Izvještaj donosimo u ponedjeljak, 26. juna u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije