Subota, 21 Septembra, 2024

MLADE VISOČKE RUKOMETNE NADE NAJAVLJUJU BOLJE DANE ZA SPORTSKI PONOS NAŠEG GRADA

Prozivkom i prvim treningom, RK Bosna Ekoenergija Visoko započeo je danas (utorak, 1. avgust) pripreme za novu takmičarsku sezonu u okviru Prve lige FBiH.

Na atletskoj stazi kasarne u Visokom igračima su se obratili: član Upravnog odbora Emir Bešlagić, trener Samir Jamaković, njegov pomoćnik Enes Sirčo i fizioterapeut ekipe Tarik Bukva.

Upoznali su igrače sa njihovim obavezama vezanim za plan i program pripremnog perioda te im poželjeli mnogo sreće uz obećanje da će svi organizacijski i stručni segmenti unutar kluba biti znatno bolje posloženi, što bi, nadamo se, trebalo rezultirati povratkom tamo gdje nam je i mjesto, a to je najelitniji razred bosanskohercegovačkog rukometa.

Iza najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva je, nažalost, najlošija sezona u 69-godišnjoj historiji, koja je rezultirala ispadanjem u niži rang, tako da sada slijedi generalni igrački remont i podmlađivanje ekipe.

Donesena je odluka da se klub, s ciljem dugoročne igračke stabilizacije, opredijeli za domaće mlade snage, tako da će visočki rukometni talenti u narednoj sezoni imati priliku iskazati svoj puni rukometni potencijal i biti glavna snaga na putu povratka ka boljim danima uoči 70. rođendana kluba koji je tokom postojanja i blistave historije iznjedrio na desetine vrhunskih igrača koji su ponosno i dostojanstveno predstavljali naš grad i našu domovinu na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Podsjećamo da su nove ugovore potpisali: Tarik Delić, Amer Kapić, Faris Žiga, Harun Nazifović, Hamza Karavdić, Mirza Ahmetaš, Emin Huseljić te braća, Emrah i Adnan Jamaković.

U matični klub su se vratili Berin Ahić i Amar Herić.

Upravni odbor RK Bosna Ekoenergija je proširen na devet članova, tako da sada ima sljedeći sastav: Irhad Avdagić (predsjednik UO), Emir Bešlagić, fra Stipo Alandžak (svi stari članovi) te novih 6 imena: Admir Karavelić, Nihad Konjo, Esad Konjičanin, Haris Džafić, Mahir Džuđo i Kenan Ahić.

Već su dogovorene i prijateljske utakmice kroz koje će se ekipa iskristalisati i uigravati za prvenstvene izazove.

Pogledajte raspored:

Preostaje nam još da poželimo mnogo sreće možda i najmlađoj ekipi na bosanskohercegovačkim rukometnim terenima, čiji je igrački prosjek ispod 20 godina starosti, uz želju za mukotrpnim, etapnim, sistematskim i strpljivim radom čiji bi rezultati trebali biti vidljivi u bliskoj budućnosti!

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije