UČESNICI SUSRETA „LIDERI SVJESNOSTI 2023.“ POSLALI PORUKE I PREDSTAVILI SE GOSTIMA

Bosanska dolina piramida proteklog vikenda je bila domaćin još jednog značajnog događaja, a u pitanju je Susret lidera regiona „Lideri svjesnosti 2023.“

Ovaj događaj je u Visoko privukao veliki broj osoba iz javnog i kulturnog života regiona, naučnika, novinara, umjetnika, ljudi koji su, kako i samo ime događaja kaže, lideri svjesnosti u našem regionu.

Događaj su otvorili dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije i Dušan Kovačević osnivač i direktor najvećeg europskog festivala „Exit“ u petak, 11.augusta.

U subotu, 12.augusta gosti su posjetili Bosansku piramidu Sunca, a nakon posjeta uslijedila je i prva sesija koja je održana u Magičnoj šumi u parku „Ravne 2“, a tokom sesija su učesnici poslali poruke Lidera svjesnosti, te se predstavili. Druga sesija je održana popodne na pozornici „Vremeplov“ čime je završen i drugi dan susreta.

U nedjelju, 13.augusta od 10:00 sati na pozornici „Vremeplova“ je održana i posljednja treća sesija sa predstavljanjem i porukama, a prije toga su učesnici posjetili tumulus u Vratnici.

U 12:00 sati je upriličeno formulisanje Poruke za javnost i predstavljanje Pisma namjere o organizaciji „Festivala Sunce 2024.“. Nedjelja je bila predviđena i za otvorenje još jednog sadržaja u parku „Ravne 2“, a u pitanju je „Tradicionalna vedska kuća po vasta principima“.

Od 14:30 zasađen je hrast u parku, nakon čega su i zatvoreni ovogodišnji susreti.

RTV Visoko/Fondacija AP BPS

povezani članci

Najnovije