Četvrtak, 19 Septembra, 2024

DAMIR URBAN: ČAST I ZADOVOLJSTVO MI JE BITI DIO FESTIVALA KULTURE U VISOKOM, OBEĆAVAM NEZABORAVAN KONCERT!

Prvi festival kulture u Visokom “Kulin ban” večeras (petak, 25. avgust) će uveličati veliki koncert legendarnog Damira Urbana i njegove četvorke.

Biće to prilika za emotivne i univerzalne poruke koje već decenijama svim generacijama šalju Urban i njegov bend i sigurni smo da nas očekuje nezaboravna muzička priča koja se u našem, kraljevskom gradu s nestrpljenjem očekuje.

Uoči koncerta porazgovarali smo sa Damirom koji je istakao zadovoljstvo činjenicom što je dio ovog festivala kulture, koji je već sada zaslužio najbolje moguće ocjene za perfektnu organizaciju, koja bi narednih godina trebala prerasti u nezaobilaznu kulturnu tradiciju na ovim prostorima.

Osvrnuo se i na koncert koji je u Visokom održao prije više od dvije decenije te prokrstario dosadašnjim tokom svoje karijere naglasivši da iskonska umjetnička poruka uvijek pronađe put do onoga kome je namijenjena i da iskrenost i sreća nikada nemaju alternativu.

Prisjetili smo se i nedavno održanog koncerta u prepunoj zagrebačkoj Areni, koji su muzički kritičari s pravom odmah uvrstili na listu koncerata godine u susjednoj Hrvatskoj.

Urban je poručio i da je u konstantnoj kreativnoj/stvaračkoj fazi te da u bliskoj budućnosti možemo očekivati nove poduhvate na svim njegovim umjetničkim poljima na kojima će još dugo, na radost armije onih koji vole, cijene i poštuju njegov rad, uspješno djelovati.

Razgovor sa Damirom Urbanom donosimo u ponedjeljak (28. avgusta) u emisiji Visoko Info uz izvještaj sa koncerta koji počinje večeras od 22 sata u Gradskom kinu Visoko.

Vidimo se, svi ste dobrodošli uz podsjećanje da je ulaz besplatan!

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije