Petak, 20 Septembra, 2024

NAJAVLJUJEMO PROMOCIJU KNJIGE „RUKOMETNI DIV – SRĐAN PRALJAK ŠJOR“

Naš grad će biti domaćin još jednog veoma značajnog događaja, a to je promocija monografije autora Zdenka Antovića: „Rukometni div – Srđan Praljak Šjor“, posvećena velikom čovjeku i sportisti koji je svoje ime zlatnim slovima ugravirao u historiju našeg kraljevskog grada.

Promociju zajedničkim snagama organizuju RK Bosna Veterani, RK Bosna Ekoenergija i JU Centar za kulturu, sport i informisanje, a generalni pokrovitelj je Grad Visoko.

Autor je, gostujući u programu RTV Visoko, izrazio sreću i zadovoljstvo na ukazanoj mogućnosti da promoviše ovo bogato i sadržajno književno djelo koje je pripremao tokom nekoliko proteklih godina.

Naglasio je da će promociju video prilozima uveličati gosti sa nekoliko svjetskih meridijana: Bogdan Boša Tanjević (Italija), Rene Okanović (Tajland), Nenad Maksimović (Australija) i Nebojša Mišo Praljak (Slovenija).

Uloga promotora pripala je prof.dr. Dževadu Drini, Jasminu Mrkonji i fra Stjepanu Lovriću.

Biće ovo prilika da evociramo uspomene i emotivnim riječima se prisjetimo legendarnog Šjora – utemeljitelja slavne, prepoznatljive i moderne visočke rukometne škole, koja je bila i ostala zaštitni znak najpopularnijeg sportskog kolektiva iz našeg, kraljevskog grada.

Promocija je zakazana za ponedjeljak, 28. avgust od 19 sati u velikom amfiteatru KC Altindag-Visoko. Svi ste dobrodošli da uveličate ovaj događaj!

Slaven Mirković   

povezani članci

Najnovije