(FOTO) RK BOSNA EKOENERGIJA TREĆEPLASIRANI NA MEMORIJALNOM TURNIRU U GORAŽDU

Rukometni klub Bosna Ekoenergija Visoko osvojio je treće mjesto na tradicionalnom međunarodnom Memorijalnom turniru Mirsad Hurić u Goraždu koji je odigran u subotu, 9. septembra.

Učestvovale su četiri ekipe, a osim visočkog tima i istoimenog domaćina, goraždanskoj publici su se predstavili sarajevski Respect i crnogorski Rudar Pljevlja.

U prvom polufinalnom susretu Goražde je slavilo ubjedljivu pobjedu nad Respectom rezultatom 41:22, da bi nakon toga Bosna i Rudar odigrali najuzbudljiviju utakmicu na turniru koju su presudile nijanse, a crnogorski tim je slavio pobjedu rezultatom 31:29.

U susretu za treće mjesto Bosna Ekoenergija je slavila očekivanu pobjedu nad Respectom rezultatom 34:31, da bi u velikom finalu Rudar savladao domaći tim sa 33:31 i na taj način osvojio titulu pobjednika turnira.

Proglašeni su i najbolji pojedinci na turniru. Baš kao i nedavno u Visokom, na Memorijalu Edhem Edo Sirčo, najbolji strijelac u Goraždu bio je igrač visočkog tima Amar Herić.

Najbolji igrač turnira je Mile Ćuzović iz pobjedničke ekipe Rudara, dok je najboljim golmanom proglašen Salih Pleh iz ekipe Goražda.

Bile su ovo još jedne u nizu jakih provjera za visočki tim koji nastavlja sa uigravanjem i maksimalno motivirano dočekuje novu sezonu u južnoj grupi Prve federalne lige, koja bi trebala startati 23. i 24 septembra.

Slaven Mirković

Foto: RK Goražde – FB Page

povezani članci

Najnovije