Petak, 18 Oktobra, 2024

NAJAVLJUJEMO TURNIR U ORGANIZACIJI TKD KLUBA CRNI LABUDOVI

TKD klub Crni labudovi u subotu, 16. septembra organizuje dugočekani veliki borilački spektakl u Visokom, turnir koji će okupiti 339 takmičara iz 26 bosanskohercegovačkih klubova.

Suorganizator je JU Centar za kulturu, sport i informisanje, a generalni pokrovitelj Grad Visoko uz podršku brojnih sponzora.

Glavni trener TKD kluba Crni labudovi Raif Ahmić je, tokom razgovora za RTV Visoko, javnost informisao da pripreme za ovaj turnir traju oko dva mjeseca te da su sve kockice u organizacijskom mozaiku adekvatno posložene kako bi sve proteklo u najboljem redu, na zadovoljstvo svih učesnika, a pogotovo brojnih gostiju koji će boraviti u našem gradu.

Naglasio je zadovoljstvo velikim odzivom za učešće i podsjetio da je turnir trebao biti i međunarodnog karaktera, ali su klubovi iz regije morali otkazati učešće zbog nastupa na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru iz E1 serije tokom vikenda u Beogradu.

Posebno se zahvalio klubovima Fenix i Bosna-Rudar koji će učestvovati sa velikim brojem mladih nada uz najavu zajedničkih aktivnosti ova tri kluba u narednom periodu s ciljem da se ispiše još jedna u nizu pozitivnih visočkih sportskih priča.

Zanimljiv je i podatak da će takmičari koji ne uspiju osvojiti medalje dobiti tzv. „utješnu“ medalju kako bi imali nezaboravnu uspomenu na nastup u Visokom.

Dakle, u subotu, 16. septembra svi putevi vode u KSC Mladost na turnir koji će biti cjelodnevnog karaktera.

Svečano otvorenje planirano je u 9 sati, a nakon toga će uslijediti borbe i uzbudljiva nadmetanja.

Svi ste dobrodošli, ulaz je besplatan!

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije