Subota, 19 Oktobra, 2024

PODRUČNA ŠKOLA U RADOVLJU BLISTA NOVIM SJAJEM

Pozitivne vijesti konstantno stižu iz područne škole “Mula Mustafa Bašeskija” u Radovlju. Najzaslužnije za sve lijepe momente već dugi niz godina je Vijeće roditelja koje je nakon inicijative i učešća na izgradnji područne škole u Porječanima, utopljavnju područne škole u Zimči uz uvođenje centralnog grijanja (ukupna vrijednost radova 30.000 KM), sličnu akciju izvela i na područnoj školi u Radovolju.

” U toku jedne školske godine urađeno je zaista mnogo. Izmjenjena je sva vanjska i unutrašnja stolarija. Pokretač akcije još prije par godina je bio Mevlin Hadžiosmanović, uskoro se priključio Grad Visoko, firme “Ugarak” i “Musala” tako da je 14.000 maraka uloženo samo u ovoj godini”- rekla nam je Efedina Čehajić, direktorica OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru.

Zamjena krova je koštala 21.000 maraka. Grad Visoko, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, sport i kulturu ZDK, privrednici i roditelji su uzeli učešće. Firma “Melik”, “Alternativa” Hrasnica, “Limarija Nukić”, “Han Neimar”, Mirsad i Salko Valjevac te mnogi drugi učinili su područnu školu u Radovlju lijepom i funkcionalnom.

Opširnije večeras u emisiji Visoko Info.

povezani članci

Najnovije