Petak, 20 Septembra, 2024

Učenici MSŠ “Hazim Šabanović” na kampu “Lideri pomirenja 2.0”

Od 19.9. do 23.9. 2023. godine u Visokom je održan kamp “Lideri pomirenja 2.0” u organizaciji Centra za razvoj neformalnog obrazovanja. Pet učenika MSŠ “Hazim Šabanović” je učestvovalo u kampu koji je ispunjen izgradnjom novih poznanstava, sticanjem znanja i ličnom napretku.

Učesnici su prvi dan otvorili kamp upoznavanjem. Poslije im je upriličen obilazak Franjevačke klasične gimnazije, koji je prožet posjetom muzeja i biblioteke, koji se nalaze u sklopu škole, te pričom o historijatu škole.

Drugi dan je obilježen posjetom Arheološkom parku “Bosanska piramida Sunca” i predavanjem Borislava Bobana Đurića na temu “Predrasude”.

Treći dan je sadržan od posjete Sarajevu, preciznije Muzeju ratnog djetinjstva i Muzeju Jevreja. Poslije kratkog odmora održan je i kviz općeg znanja.

Četvrti dan polaznici su učestvovali u radionicama Sanele Šehić. Teme radionica su bile granice u međuljudskim odnosima, asetivna komunikacija i aktivno slušanje.

Peti i posljednji dan je služio za donošenje zaključaka i razmjenu mišljenja.

“Učenici su bogatiji novim poznanstvima, znanjem i iskustvom. Zahvaljujemo se Centru za razvoj neformalnog obrazovanja na pozivu, a domaćinima – Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji na gostoprimstvu”, dodali su iz MSŠ “Hazim Šabanović”.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije