Članovi Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92” posjetili Srebrenicu i Potočare

Članovi Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Visoko ’92”.proteklog vikenda su boravili u Srebrenici i Potočarima, a tom prilikom su posjetili i majke Srebrenice koje borave u zajedničkom domu za majke. Bila je ovo prilika da gosti iz Visokog majkama uruče prigodne poklone, te da zajednički provedu neko vrijeme uz priču i druženje.

O samoj posjeti, kao i o utiscima, razgovarali smo s predsjednicom Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Visoko ’92”.gospođom Amrom Tahmaz.

– Bio je ovo posjet majkama Srebrenice koje borave u Domu za majke, a posjet smo realizovali zahvaljujući našim članovima, kao i društveno odgovornim firmama koje su nam pomogle u pripremi poklona za majke, kao i u prijevozu do Srebrenice. Važno je reći da smo sa majkama imale i zajednički ručak koji smo također pripremili i donijeli iz Visokog, a pored toga sve majke su dobile i prigodne poklone. – kazala nam je Amra Tahmaz.

Na kraju je pozvala i druga udruženja, kao i sve Visočane koji su u prilici, da odvoje vrijeme i posjete Dom za majke Srebrenice, Srebrenicu i Potočare, te i na taj način pruže podršku majkama Srebrenice. 

Nusret Smajović

povezani članci

Najnovije