Sportsko-rekreativno društvo slijepih i slabovidnih “Oko” iz Visokog osvojilo treće mjesto na turniru u Sarajevu

U petak i subotu, 6. i 7. oktobra ove godine u Sarajevu odigran je III memorijalni međunarodni turnir u govornom pikadu za slijepe i slabovidne “Kenan Kudus”.

Organizator turnira bilo je Sportsko rekreativno društvo slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo. Na turniru je uzelo učešće osam ekipa, a pored ekipe domaćina SRD SIS nastupili su i SRD Napredak Beograd, Svjetlost Osijek, Pikado ekipa Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, Luj braj Novi Sad, Koper Slovenija, Vid Banja Luka i Sportsko-rekreativno društvo slijepih i slabovidnih Oko Visoko.

Naši takmičari iz SRD Oko Visoko i pored prejake konkurenciji uspjeli su osvojiti sljedeća priznanja:

*Na stazi 2 u kategoriji slijepih Elmedin Jusić prvo mjesto – zlatna medalja.
*Na stazi 3 u kategoriji slabovidnih Filduz Hrustić drugo mjesto – srebrna medalja.
*Na stazi 4 u kategoriji slabovidnih Ferid Halilović treće mjesto – bronzana medalja.

“Pobijedivši mnogo jake protivničke ekipe iz Novog Sada Bara, Banja Luke, pa i ekipu domaćina SRD Sarajevo uspjeli smo se plasirati na treće mjesto ekipno i donijeti još jedan u nizu pehara u Visoko”, rekao je predsjednik SRD “Oko” Visoko, Elmedin Jusić.

Iako je Sportsko-rekreativno društvo Oko Visoko skoro osnovano društvo, te nema mnoge potrebne resurse – počev od prostora za treninge, sportske opreme i rekvizita, zatim neophodnih finansijskih sredstava za pokrivanje osnovnih putnih troškova za odlazak i učestvovanje na pozivnim međunarodnim turnirima u BiH i inostranstvu, iz ovog društva su zadovoljni postignutim rezultatima na ovom prestižnom, međunarodnom turniru.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije