Petak, 18 Oktobra, 2024

GRAWE osiguranje uručilo vrijednu donaciju DVD Visoko

GRAWE osiguranje je društvo koje ima i dugogodišnju praksu odgovornog doprinosa lokalnoj zajednici. Od svog osnivanja 1998. godine pa sve do danas grade partnerske odnose sa lokalnim zajednicama i izuzetno im je važno da iniciraju projekte, podrže i pomognu, posebice službama kojima je u cilju zaštita života i imovine te javna sigurnost što u konačnici doprinosi većoj sigurnosti i zaštiti zajednice. Upravo je to bio i razlog da GRAWE PODRŠKU ovog puta upute jednoj takvoj službi, dobrovoljnom vatrogasnom društvu ˝VISOKO˝, osnovanom davne 1897. godine.

“ Ova donacija uključuje benzinski puhač i alat za razvaljivanje, bitne elemente u efikasnom gašenju požara i pružanju pomoći u nezgodnim situacijama. Mi u GRAWE osiguranju svjesni smo činjenice da osiguravajuća društva imaju ključnu ulogu u podršci vatrogasnim jedinicama kroz finansijsku podršku ali i adekvatnom edukacijom raditi na podizanju svijesti o prevenciji požara i važnosti zaštite imovine. I dok vatrogasci brinu o nama, mi u GRAWE osiguranju trudimo se svojim prilogom pomoći i njima i njihovom radu, što smo radili prethodnih godina a zasigurno ćemo tako nastaviti i u budućnosti.  Visoko je nama značajno mjesto, obzirom da smo ovdje uradili jednu od najvećih investicija u FBiH, kupili smo jedno osiguravajuće društvo i na taj način smo doprinijeli razvoju lokalne zajednice. Nama sigurnost građana je na prvom mjestu, pružamo podršku posebno dobrovoljnim vatrogasnim društvima, GSS organizacijama i oni su nam u prvom prioritetu“- izjavio je Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja Fikret Hodžić.

Sigurni smo da će ova GRAWE PODRŠKA usmjerena dobrovoljnom društvu ˝VISOKO˝ omogućiti brzu i efikasnu intervenciju u slučaju požara.

“DVD Visoko postoji od 1897. Godine i od tog dana nikad nije prestalo sa radom, trenutno je u strukturama Civilne zaštite kao Služba za zaštitu od požara. Dragon am je da je GRAWE osiguranje, kao društveno odgovorna firma izabrala nas da nam donira opremu koja će nam biti neophodna u daljem radu. Velika hvala GRAWE osiguranju što prepoznaju naš rad i trud”- izjavio je Edin Smailović, predsjednik DVD Visoko.

Temeljna odgovornost svakog pojedinca jeste pravovremena zaštita imovinu i adekvatno se brinuti o istoj. Dok cijenimo hrabrost i požrtvovnost vatrogasaca, ne zaboravimo da je naša odgovornost da poduzmemo korake kako bismo zaštitili svoju imovinu i sigurnost.

 

povezani članci

Najnovije