Subota, 19 Oktobra, 2024

Najavljujemo promociju knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije”

Promocija knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije” autora mr. Admira Lisice, u organizaciji JU Centra za kulturu, sport i informisanje, bit će upriličena sutra u Maloj sali Kulturnog centra Altindag sa početkom u 19 sati.

Knjiga predstavlja značajan doprinos razumijevanju savremenih političkih i društvenih izazova s kojima se suočava bošnjačka zajednica te već je dobila pozitivne kritike i interes širom regije.

“Izuzetno mi je drago što ću imati priliku da prezentiram svoju knjigu u visokom, do sada nisam imao priliku, ali ovo mi je jedna satisfakcija i čast da promovišem 20. put svoju knjigu. Kao i kod svakog istraživanja, sve mora biti relevantno i potkrijepljeno referencama i naučnim dokazima. Mukotrpno sam istraživao, imao sam čak 490 fusnota koje sadrže 90 knjiga, desetine članaka i veliki broj dokumenata koji su okarakterisani kao izvor. Izazov je bio sve sublimirati i sve to obraditi i pojednostaviti jedan kompleksan sadržaj da bude dostupan široj javnosti“, istakao je autor knjige.

Pozivamo sve zainteresirane na promociju knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije”, koja će se održati sutra u 19 sati u Maloj Sali Kulturnog centra Altindag. Dođite i podržite ovaj značajan doprinos razumijevanju političke historije Bošnjaka.

Ilma Šabanović

povezani članci

Najnovije