Subota, 19 Oktobra, 2024

U Konjičkom klubu „Visoko“ u toku ljetna škola jahanja

Konjički klub “Visoko” organizuje ljetnu školu jahanja za djecu i mlade tokom ovog ljeta. Program pruža priliku svima  da provedu kvalitetno vrijeme na otvorenom, nauče osnovne i napredne tehnike jahanja, te se upoznaju sa svim aspektima njege i brige o konjima.

„Ono što je bitno jeste da se termini za jahanje ugovaraju individualno i prilagođavamo se polaznicima. Program uključuje jahanje jednom ili dva puta sedmično. Naši treneri će voditi jahače kroz prilagođene treninge jahanja koje odgovaraju njihovom nivou znanja i vještina. Bez obzira da li su početnici ili već imaju iskustva, svi su dobrodošli. Ne smijemo zanemariti ni druženja sa našim članovima kluba, djeca imaju priliku da se druže sa članovima našeg kluba, steknu nove prijatelje i razmijene iskustva sa vršnjacima koji dijele istu strast prema konjima. U sklopu programa su i edukacije o njezi i brizi konja. Pored jahanja, jahači će proći kroz edukativne radionice o njezi konja. Naučiće kako pravilno hraniti, četkati i pripremiti konje za jahanje, te kako prepoznati i reagovati na njihove potrebe“ –izjavio je za RTV Visoko Muhamed Oruč, potpredsjednik Kluba.

Kako smo saznali odziv za školu je jako dobar, a uprava kluba se pobrinula da i cijene budu prihvatljive. Ljetna škola jahanja traje tokom mjeseca jula i augusta, te su i prijave otvorene tokom trajanja ljetne škole. Detaljnije gledajte večeras u informativnoj emisiji „Visoko Info „

povezani članci

Najnovije