Subota, 19 Oktobra, 2024

NK Bosna osvajač Memorijalnog turnira u Buzić Mahali

Ekipa visočke Bosne pobjednik je 19-tog tradicionalnog Memorijalnog nogometnog turnira u Buzić Mahali povodom sjećanja na 41 šehida džemata Mokronozi i Dobrinje.

Turnir je u sjajnoj atmosferi gledatelja na prepunim tribinama stadiona Rosulje, odigran tokom protekla dva dana (subota, 27. i nedjelja 28. juli),  a prvi dan je bio rezervisan za polufinalne susrete u kojima je Bosna savladala Kološiće rezultatom 6:0, a Liješeva domaćina turnira, ekipu Zmaja rezultatom 3:0.

Prethodno je turnir zvanično otvorio gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić, a uručene su i prigodne zahvalnice brojnim sponzorima i pojedincima zaslužnim za besprijekornu organizaciju turnira.

Zahvalnice su, osim gradonačelnika Ganića, između ostalih dobili i kantonalni ministri iz Visokog, Emir Vračo i Dženana Čišija.

Drugi takmičarski dan je ponudio utakmice koje su odredile konačan plasman ekipa na turniru, a kao uvertiru za iste, prijateljski duel su odigrale pionirske selekcije Zmaja i kakanjskog Rudara u kojem je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Potom je uslijedio duel za treće mjesto u kojem je domaći Zmaj savladao Kološiće sa ubjedljivih 6:0.

Finalni susret između Bosne i Liješeve, ekipa koje će tokom naredne sezone igrati drugoligaški gradski derbi, ponudio je borbenu i zanimljivu utakmicu sa izglednim prilikama na obje strane, a Bosna je slavila minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Puščul.

Nakon finalne utakmice upriličena je dodjela pehara i diploma najuspješnijim ekipama, odnosno pojedincima.

Najboljim golmanom proglašen je Amir Bekan (FK Liješeva), najboljim igračem Amel Fejzagić (NK Bosna), dok je titula najboljeg strijelca pripala Tariku Hindiji (NK Bosna).

Emir Muslić – predsjednik Organizacionog odbora je prigodnim riječima zatvorio turnir uz poruku da će turnir i dalje, tokom narednih godina, okupljati kvalitetne ekipe.

Ono što je najvažnije, kontinuitet i vrijedna tradicija su nastavljeni uz garanciju da najhrabriji borci-šehidi, koji su naš grad i našu domovinu odbranili od agresije, nikada neće biti zaboravljeni i da će zauvijek biti u srcu i mislima.

Videoprilog emitujemo u ponedjeljak, 29. jula u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

Najnovije