Subota, 19 Oktobra, 2024

Olimpijske igre u Parizu: Braća Konjičanin ponovo na visini zadatka (VIDEO)

Naši sugrađani, braća blizanci, Amar i Dino Konjičanin su danas (subota, 3. avgust) ponovo bili na visini zadatka, sjajno odsudivši susret grupnog dijela takmičenja Olimpijskog turnira za rukometašice između Norveške i Njemačke u Parizu.

Već dugi niz godina ubjedljivo najbolji bosanskohercegovački sudijski par opet je pokazao evropsku i svjetsku klasu opravdavši poziciju u samom vrhu međunarodne rukometne scene, a Norvežanke su opravdale ulogu apsolutnog favorita i slavile pobjedu rezultatom 30:18.

Inače, ovo je Amaru i Dini bio treći susret na Olimpijadi u kojem su dijelili pravdu. Podsjećamo, prethodno su odsudili dva meča i to između Angole i Španije (26:21) te skandinavski rukometni klasik između Danske i Švedske (25:23).

Visočani nastavljaju blistavu karijeru na najznačajnijim međunarodnim rukometnim reprezentativnim i klupskim takmičenjima, a u nastavku Olimpijskog turnira za rukometašice očekuju ih novi izazovi, uskoro će biti poznato koje su naredne utakmice na kojima će, sigurni smo, opet besprijekorno, u svom prepoznatljivom stilu, dijeliti pravdu na opće zadovoljstvo i poštovanje svih aktera na terenu i oko njega.

I dalje ćemo s posebnim emocijama i užitkom pratiti njihov veličanstveni sudijski rukometni put i biti ponosni što su i svjetski i naši i što uvijek dostojanstveno predstavljaju svoju domovinu i svoj grad!

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

Najnovije