Subota, 19 Oktobra, 2024

Javni poziv za iskazivanje interesa za učešće u projektu „Žene iz ruralnih sredina: Put ka (samo)zapošljavanju“ u Visokom

U okviru projekta „Žene iz ruralnih sredina: Put ka (samo)zapošljavanju“ koji implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko objavljuje se Javni poziv za iskazivanje interesa za učešće u projektu za nezaposlene žene sa područja grada Visoko. Pravo učešća imaju sve nezaposlene žene iz ruralnih područja koja su udaljena najmanje 5 km od centra grada Visoko, a koje imaju želju da se aktiviraju pri traženju posla ili žele pokrenuti vlastiti posao u svome gradu.  

Javni poziv je otvoren do 20.09.2024. godine, a sve zainteresovane žene se mogu prijaviti na sljedeće načine: 

  • Popunjavanjem online obrasca za prijavu sa linka 
  • Lično, na promotivnim info-sesijama koje će biti najavljene u ovom mjesecu. 
  • Lično, na promotivnom boksu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko na sajmu „Jesen u Visokom“ 9, 10. i 11. septembra u KSC „Mladost“. 

Kroz projekat učesnicama nudimo: 

  • Savjetovanje i motivacionu podršku: Nisi sigurna gdje početi? Naš tim će ti pomoći da otkriješ svoje vještine i pronađeš pravi put. Bićemo uz tebe na svakom tvom koraku do zaposlenja. 
  • Obuke za zanimanja. Stekni vještine za atraktivna zanimanja: šivačica/ konfekcionarka, izrađivačica kožne galanterije, kuharica/konobarica/poslastičarka i recepcionerka/sobarica, s kojima možeš odmah započeti rad u najbližim lokalnim kompanijama. 
  • Podrška za pokretanje biznisa: Imaš poslovnu ideju? Kroz obuku i mentorstvo, bićeš osposobljena da tu ideju realizuješ i postaneš uspješna poduzetnica, uz finansijsku podršku u početnoj fazi poslovanja.

Za dodatne informacije o ovom javnom pozivu, možete nas kontaktirati putem e-maila prijavevisoko@cefebih.org ili na broj 065 865 444 (u terminu od 11:00 do 14:00 sati svaki radni ran).  

Projekat “Žene iz ruralnih sredina: Put ka (samo)zapošljavanju” se implementira u okviru projekta “EUzaZapošljavanje”, koji finansiraju Evropska unija i Švedska, a implementira Međunarodna organizacija rada (MOR). Projekat ima za cilj da aktivira obuči i zaposli žene iz ruralnih sredina na području grada Visoko kroz uspostavljeni integrativni model podrške.

povezani članci

Najnovije