Subota, 19 Oktobra, 2024

Info-sesija: Prezentacija Javnog poziva za nezaposlene žene iz ruralnih sredina u Visokom

U petak, 23.08.2024. godine u 10:00h u Velikoj sali Gradske uprave Visoko (Alije Izetbegovića 12A) biti će održana Info-sesija: Prezentacija Javnog poziva za nezaposlene žene iz ruralnih područja u Visokom.

Sesija se organizuje u okviru projekta „Žene iz ruralnih sredina: Put ka (samo)zapošljavanju“, a cilj sesije jeste informisanje svih zainteresovanih nezaposlenih žena iz ruralnih područja Visoko sa programima (samo)zapošljavanja koje projekat nudi.

Svoje učešće zainteresovane žene mogu najaviti popunjavanjem prijavnog obrasca sa  linka.

Projekat “Žene iz ruralnih sredina: Put ka (samo)zapošljavanju” se implementira u okviru projekta “EUzaZapošljavanje”, koji finansiraju Evropska unija i Švedska, a implementira Međunarodna organizacija rada (MOR). Projekat ima za cilj da aktivira, obuči i zaposli žene iz ruralnih sredina na području grada Visoko kroz uspostavljeni integrativni model podrške.

Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekta EUzaZapošljavanje koji finansiraju Evropska unija sa 4 miliona eura i Švedska sa 1 milion eura, a realizuje Međunarodna organizacija rada u BiH. EuzaZapošljavanje ima za cilj poboljšanje socio-ekonomske situacije i uslova života u Bosni i Hercegovini i usmjerne je na povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih, žena iz ruralnih područja, osoba s invaliditetom, Roma i dugoročno nezaposlenih osoba, kombinovanjem programa bespovratnih sredstava i tehničke pomoći.

Za više informacija o projektu EuzaZapošljavanje, posjetite www.eu4employment i kanale na društvenim mrežama (Instagram, Facebook i YouTube).

povezani članci

Najnovije