Subota, 19 Oktobra, 2024

U Mjesnoj zajednici Radovlje upriličena manifestacija „Da se ne zaboravi“

Tradicionalna XX po redu manifestacija „Da se ne zaboravi“, u povodu sjećanja na poginule borce-šehide mjesne zajednice Radovlje održana je proteklog vikenda. Manifestacija je kao i prethodnih godina obogaćena kulturno sportskim sadržajem uz učešće velikog broja sportista kako iz Radovlja tako i drugih mjesnih zajednica.

„Mala mjesna zajednica kakva je Radovlje je dala 23 šehida. Prije dvadeset godina smo se odlučili da spomen na njih traje i da ovakva manifestacija treba našoj mjesnoj zajednici. Naš cilj je da animiramo što veći broj mladih kroz sportske aktivnosti, a kroz čas historije upoznamo sa svim bitnim činjenicama iz ovog perioda“-izjavio je za RTV Visoko Senad Goralija, predsjednik MZ Radovlje.

Poručeno je da od iznimnog značaja da se ovim manifestacijama pridaje već pažnja i da se čuva sjećanje na sve šehide koji dadoše svoje živote za odbranu naše domovine.

„Hvala vam što već 20 godina iz Radovlja šaljemo poruke da zaboravit nećemo. Drago mi je da sam sa vama već dugi niz godina i šaljem iste poruke, na različite načine ali zaboravit nećemo. Ne da nećemo, ne smijemo, pamtit ćemo i ako Bog da pisat ćemo neke ljepše priče, a naše heroje koji su dali svoj život ponosno čuvati u svojim srcima i sjećati ih se. Drago mi je da je danas veliki broj mladih jer zbog njih smo i tu, da bi oni pamtili i da bi znali. Mi smo vrlo često u Radovlju, a to govori da su ovdje ljudi vrijedni, stalno se radi i realizuju se novi projekti i sa zadovoljstvom pružamo potporu i podršku“ izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.

Ovom prilikom Organizacioni odbor manifestacije je uručio zahvalnicu gradonačelniku, no zahvalnica je uručena i hadži Taibu Mihaljeviću za ogroman doprinos tokom svih dvadeset godina održavanja ove manifestacije ali i za zalaganje i doprinos  samoj MZ.  Brojni sponzori su podržali ovu manifestaciju te su za za najuspješnije takmičare i ekipe obezbijeđene  prigodne nagrade. Kulturu sjećanja moramo njegovati i mlađim naraštajima pričati ono što je bilo jer narod koji zaboravi svoju historiju ona mu se i ponovi.

povezani članci

Najnovije