Nedjelja, 20 Oktobra, 2024

Danas upriličen žrijeb, utvrđivanje redoslijeda učešća političkih subjekata u predizbornom programu RTV Visoko “LOKALNI IZBORI 2024.”

Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko, Sektor za informisanje, u skladu sa Pravilima Regulatorne agencije za komunikacije, Izbornim zakonom BiH te Pravilnikom o medijskom predstavljanju i javnom oglašavanju političkih subjekata u izbornom periodu,upriličila je danas žrijeb, odnosno utvrđivnje redoslijeda učešća političkih subjekata u radijskom i tv predizbornom programu.

Današnjem žrijebanju prisustvovali se predstavnici političkih subjekata.Obzirom da još uvijek čekamo na odluke I preciznija pravila Regulatorne agencije za komuniukacije, svi detalji oko predizbornog radio I tv programa biće poznati u narednim danima. Lokalni izbori u BiH biće održani 6.10.2024.

Službeni početak predizborne kampanje je 6.9.2024. Svim političkim subjektima na raspolaganju je trenutno e-mail lokalni.izbori@visoko-rtv.ba za sva pitanja I dogovore do konačnog uputstva za realizaciju predizbornog programa RTV Visoko “LOKALNI IZBORI 2024.”

Mirha Ganić

 

povezani članci

Najnovije