Subota, 19 Oktobra, 2024

Grad Visoko i ove godine obezbjedio udžbenike za sve visočke prvačiće

Nova školska godina, u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona počet će u ponedjeljak, 2. septembra.

Kao i prethodnih godina za najmlađe učenike, prvačiće, Gradska uprava Visoko je obezbijedila besplatne školske udžbenike, te na taj način roditeljima i učenicima olakšala početak školovanja. Tim povodom gradonačelnik Mirza Ganića je sa saradnicima danas obišao svih šest osnovnih škola na području našeh grada.

„Danas smo obišli sve škole, uručili smo poklone za prvačiće. Grad Visoko tradicionalno osigurava poklone našim najmlađim, već četvrtu godinu zaredom u saradnji sa našim privrednim subjektima koji posluju na području našeg grada osiguravamo ove poklone. U prethodne tri godine svaki put je bio različit privredni subjekat i ove godine je drugi, riječ je o Herbal Group koja je dala finansijska sredstva za ove poklone koje mi djelimo našim prvačićima i ovom prilikom im se zahvaljujem. Poklon je u iznosu oko 50 KM po jednom djetetu, vrijednost čitavog projekta je blizu 20 000 KM. U punom kapacitetu smo bili podrška obrazovnim institucijama u našem gradu a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu“ izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Mirza Ganić.

U školske klupe u ponedjeljak će sjesti ukupno 3 559 učenika osnovaca sa područja našeg grada, od čega je 374 đaka – prvaka. Opširnije gledajte večeras u informativnom programu RTV Visoko.

povezani članci

Najnovije