Nedjelja, 20 Oktobra, 2024

U VISOKOM U TOKU SEDMA MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA O BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Od 1.do 5.septembra u Kompleksu Ravne se održava Sedma međunarodna naučna konferencija o bosanskim piramidama. Prva konferencija održana je sada već davne 2008.godine, a od tada redovno stižu stručnjaci iz cijelog svijeta koji vrše brojna istraživanja i mjerenja, te ih prezentuju na naučnim konferencijama.

 

– Pošto smo davno utvrdili da su piramide energetske mašine, mi te fenomene s vremena na vrijeme mjerimo. Ove godine na konferenciji imamo šest stručnjaka iz Danske, Hrvatske, BiH, Rusije i Finske. Imamo ljude koji mjere fenomene u Bosanskoj dolini piramida, a prvi rezultati mjerenja na nekoliko naših lokacija na Bosanskoj piramidi Sunca pokazuju da su neki od energetskih fenomena takvi da piramida mnogo jače zrači, kako je kazao profesor Korotkov, nego piramide u Egiptu, Meksiku ili Peruu, što znači da je energetski jača od svih pobrojanih. Ovo su nove informacije za svijet nauke i arheologije, gdje se dugo smatralo da su piramide grobnice. One su građene da bi služile generacijama živih ljudi, za komunikaciju, zaštitu zdravlja, unapređenje molekularne strukture vode, hrane, imunitet, a ove naše konferencije su od globalnog značaja. Ovdje nije riječ o nagađanjima, već o ljudima iz struke koji donose svoje naučne instrumente i daju provjerljive podatke. – kazao nam je organizator konferencije, dr. Semir Osmanagić.

 

Sedma međunarodna konferencija trajat će do petka, planirane su svakodnevne prezentacije u popodnevnim satima koje se održavaju u parku „Ravne 2“, a tokom dana brojni gosti obilaze lokacije širom Bosanske doline piramida.

povezani članci

Najnovije