Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Policijska kancelarija u Moštru, u sklopu PS Visoko svečano otvorena danas

Predstavnici MUP-a ZDK, Policijske uprave 2, Policijske stanice Visoko, Gradske uprave Visoko i MZ Moštre prisustvovali su danas svečanom otvorenju policijske kancelarije u Moštru, u sklopu Policijske stanice Visoko sa ciljem unapređenju stanja bezbjednosti po svim segmentima, a samim tim i stvaranja sigurnijeg  ambijent za sve građane .

„Ranije smo razmatrali problem, da vratimo policijsku kancelariju u Moštru koja je nekad bila, a danas na ovaj način ispravljamo nepravdu koja je nekad učinjena prema stanovnicima koji gravitiraju na području ove mjesne zajednice. Znamo da je MZ Moštre jedna od najvećih mjesnih zajednica u ZDK i ima veoma veliki broj školaraca i smatrali smo da je ovo neophodno, kako za sigurnost naših učenika tako i ostalih učesnika u saobraćaju“-izjavio je Emir Vračo, ministar MUP-a ZDK.

„Otvorenje kancelarije u Moštru je od iznimnog značaja jer ovo područje broji oko 15 000 stanovnika. Kad posmatramo sigurnosnu situaciju u Moštru, prevashodno je posmatramo kroz bezbjednost učesnika u saobraćaju, ovdje imamo i jednu od najvećih škola na ovim prostorima što nam je bio dodatan motiv za ovakav potez“-izjavio je Zehrudin Buza, komandir PS Visoko

Naglašeno je, da u dijelu postizanja strateških ciljeva i stvaranja sigurnog ambijenta za sve građane, neupitan je značaj opremanja policijskih službi svim potrebnim materijalno-tehničkim sredstvima i opremom,  kao i unapređenju statusa policijskih službenika i svih drugih službi i organizacionih jedinica u sastavu Ministarstva. koje će biti nastavljeno i u narednom periodu.

povezani članci

Najnovije