Nedjelja, 22 Septembra, 2024

Šibonjić: Počinje ‘Festival privrede u Zeničko-dobojskom kantonu’, očekuje se učešće oko hiljadu izlagača

Ove sedmice, tačnije 25. septembra, kada počinje Tešanjski sajam privrede, počet će “Festival privrede u Zeničko – dobojskom kantonu”, a koji će se završiti 5. oktobra, posljednjeg dana Generalnog BH sajma ZEPS 2024, najavio je na svom Facebook profilu Samir Šibonjić, ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona.

– Ove dvije sedmice nazvao sam simbolično “Festivalom privrede” našeg kantona, jer on to uistinu jeste. Vjerovatno oko 1.000 izlagača i brendova iz cijele Bosne i Hercegovine i svijeta, sa puno susreta, razgovora, poslovnih prilika, diskusija i događaja koji su usmjereni na samo jedna cilj – razvoj privrede Zeničko-dobojskog kantona, Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Upravo ovo je dokaz da smo mi kao kanton postali nezaobilazan faktor razvoja u ovom dijelu Evrope, sa perspektivama koje nudimo domaćim i stranim investitorima koje nas stavljaju u sami vrh njihovih prioriteta.
Stoga, i moja podrška firmama i izlagačima iz Zeničko-dobojskog kantona za učešće na ovim sajmovima nije izostala ni ove godine, naprotiv, uključio sam se i više nego što bi jedan ministar i mogao i htio, kako bi ova dva naša sajamska bisera jednako zablisatala što ljepšim sjajem. Ponosan sam što evo već po drugi put u svojstvu ministra privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koji je pokretač privrednog razvoja Bosne i Hercegovine, dati svoj doprinos Tešanjskom sajmu privrede.

Tešanj je naš ponos i primjer kako se može uspjeti kada vam okolnosti ne idu na ruku i kada se borite protiv puno jačih na tržištu. Sretan sam što sam mogao dati vlastiti doprinos da i ovogodišnji Tešanjski sajam privrede bude mjesto okupljanja svih naših privrednika, i svojevrsna smotra uspješnih.

Samo jačanjem privrede, možemo osnažiti sve naše građane i našu domovinu učiniti jakom i stabilnom. Tešanjski sajam privrede će ove godine biti održan od 25. do 28. septembra.

Također, ponosan sam što sam od samog početka uključen u projekat povratka ZEPS-a kao najvećeg bosanskohercegovačkog sajma i što sam, skupa sa Organizacionim timom, aktivan od samog početka. Jedan od najvećih uspjeha jeste što smo uspjeli obezbijediti zemlju partnera ZEPS-a, a ona je ove godine Republika Turska, koja na ZEPS dolazi sa vodećim firmama na čelu sa Istanbulskom privrednom komorom, drugom najvećom komorom te vrste na svijetu.

Nastavit ćemo sa našom podrškom jer putem sajma na najbolji mogući način možemo prezentovati naše firme, naše potencijale, našu kulturu i domovinu Bosnu i Hercegovinu.U ime Vlade ZDK, u ime Organizacionog tima Generalnog BH sajma ZEPS 2024, koji će se održati od 1. do 5. oktobra, pozivam sve naše privrednike i građane da nam se pridruže – napisao je ministar Šibonjić.

 

povezani članci

Najnovije