Nedjelja, 6 Oktobra, 2024

POLICIJSKA STANICA VISOKO BOGATIJA ZA NOVI SISTEM VIDEO NADZORA – VISOKO NAKON ZENICE PRVI GRAD U KANTONU SA OVOM VRSTOM OPREME

U Policijskoj stanici Visoko u četvrtak 3.oktobra je upriličena prezentacija novog sistema video nadzora, a prezentaciji su prisustvovali ministar ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Emir Vračo, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Admir Gazić, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

– Danas smo u funkciju pustili novi, moderni i suvremeni video nadzor u Policijskoj stanici Visoko koji će olakšati rad policijskih službenika, a za ovu namjenu je Vlada ZDK putem resornog ministarstva izdvojila oko 40.000 KM. Bitno je naglasiti da su ovim video nadzorom pokriveni svi ulazi i izlazi iz Visokog, kao i sve najveće raskrsnice u gradu, a posebno me raduje činjenica da su kamere postavljene i u blizini škola. Na ovaj način pravimo bolji sigurnosni ambijent za sve učesnike u saobraćaju i sve naše građane. Grad Visoko je poslije Zenice prvi u ZDK koji je dobio ovakav moderan i funkcionalan video nadzor, uz pomoć kojeg naši građani dobijaju veći stepen sigurnosti, a policijski službenici će imati olakšan rad u razotkrivanju krivičnih djela. Sve ovo radimo zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju i naših građana. – izjavio je ministar MUP-a ZDK Emir Vračo.

Sve postavljene kamere su spojene optičkim kablom, a položeno je preko 4.500 metara kabla na području Visokog. Instaliranjem opreme i njenim puštanjem u rad u budućnosti će policijski službenici biti u prilici da putem postavljenog video nadzora evidentiraju i neregistrovana vozila, a zahvaljujući novoj opremi i rad policijskih službenika na terenu će biti mnogo lakši i efikasniji.

povezani članci

Najnovije