Utorak, 15 Oktobra, 2024

Master Edin Kajević Kaja, učestvovao na samitu GTTF-a tradicionalnog taekwondoa u Južnoj Koreji

Predsjednik i glavni trener Edin Kajević Kaja, učestvovao je na Samitu GTTF-a tradicionalnog taekwondoa u Seulu u Južnoj Koreji od 05.10.2024. godine – 14.10.2024. godine.
Naš trener predstavljao je našu BiH među velikim brojem prisutnih trenera iz 136 zemalja svijeta te izvršio je edukaciju (od 05.-09.2024. godine) i stekao je dana 09.10.2024. godine, certifikat Master SaBum taekwondoa 6 dan. Stečeno iskustvo prenijet će na naše trenere i takmičare a sve kako bi naš kolektiv bio rasadnik tradicionalnog olimpijskog taekwondoa.

Dana 10.10.2024. godine, masteri i grandmasteri iz cijelog svijeta vršili su izlaganje i predavanje, kao i prezentacija taekwondo vještina.

Dana 11.10.2024. godine, upriličena je posjeta KUKIWON glavnoj centrali TKD u svijetu, te prijem kod glavnih GRAND MASTERA i zvaničnika ove institucije. Posebna je čast pripala našem treneru kad je upriličen i sastanak sa svjetskom policijskom taekwondo federacijom u Seoulu, s predsjednikom g. Bangom u Seoulu, gdje je razgovarano o razvoju taekwondoa u svijetu.

Dana 12.10.2024. godine, upriličena je ceremonija MOU između GTTF i Taekwondo promotivne fondacije (TPF), poznatije kao Taekwondo Won, gdje su uručene nagrade istaknutim masterima i pojedincima za razvoj taekawondoa, te svečani ručak koji je upriličio kongresmen Mr. Joon Sang, Yoo, te ugodan razgovor s kogresmenom i zahvala na posjeti Samitu GTTF- u te je našem treneru ukazana velika čast, kao jedinom predstavniku iz BiH i dobitniku nagrade član Taekwondo Hall of Fame.
U dane vikenda naš trener je iskoristio slobodno vrijeme prije povratka u razgledavanju korejskog tradicionalnog sela, obilaska taekwondo muzeja kao i obilazak grada uz ugodno druženje te dogovori za buduću suradnju. Svi prisutni ostali su impresionirani izgledom tradicionalnog sela i života ljudi koji su u to vrijeme i način na koji su živjeli, koje je tako organizirano.
Veliko hvala Globalnoj Tradicionalnoj Taekwondo Federaciji, Predsjedniku Sabu-nim Jun Lee te GM Sabu-nim Miri Brežanu, koji je glavni krivac za odlazak našeg trenera i pojavljivanju na velikoj svjetskoj sceni!
Upoznavanjem mnogih i velikih ličnosti u taekwondou na Samitu GTTF, te sticanjem mnogo znanja iz tradicionalnog taekwondoa, Master SaBum 6 dan, trener Kajević će naš kolektiv približiti svjetskom vrhu u taekwondou.
Našeg glavnog i odgovornog trenera Master SaBum taekwondoa 6 dan, Edin Kajevića, naši članovi, roditelji i treneri dečekali su na aeorodromu, te mu priredili doček i dobrodošlicu.
Ponosni smo na našeg Master SaBum 6 dan, trenera Kajević Edin kao i na naše članove i trenere.
Naši takmičari za predstojeći vikend nastupiti će na Livno i Sarajevo openu.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA RUDAR!!

povezani članci

Najnovije