Srijeda, 23 Oktobra, 2024

Obavještenje o početku radova u ulici Alije Izetbegovića i Čaršijska

Obavještavamo Vas da je 23.10.2024.godine održan sastanak svih sudionika građenja (Investitor, Projektant, Nadzorni organ, Izvođač radova) o konačnom početku realizacije ugovora na Rekonstrukciji ulice Čaršijska i ulice Izetbegovića. Obzirom da je Grad Visoko ispunio sve obaveze po ugovoru Nadzorni organ će putem građevinskog dnevnika uvesti u posao Izvođača radova na dan 28.10.2024.godine.

S tim u vezi molimo sve lokalne medije da informišu građane, uslužno-poslovne subjekte, javna preduzeća, udruženja i sva ostala zainteresirana lica o početku radova.

Obzirom da se radi o projektu i investiciji od velikog značaja molimo sve građane i ostale zainteresirane strane na strpljenje i razumijevanje u vezi neizbježnih popratnih pojava koja su neodvojiva od gradilišta: zabrana parkiranja i saobraćaja vozilima tokom izvođenja radova (potpuna obustava saobraćaja),buke usljed rada mašina i ostalih neizbježnih efekata.

Također, molimo ugostiteljsko-poslovne subjekte da u zoni radova sa privremeno zauzetih javnih površina uklone ljetne bašte i ostali inventar.

Molimo sva javna preduzeća na području grada Visokog koji imaju podzemne instalacije u zoni radova da konstantno vrše koordinaciju s Izvođačem radova shodno zapisniku od 25.09.2024.godine.

Također, stojimo na raspolaganju svim pozitivnim i konstruktivnim sugestijama koji se mogu uokviriti u zakonski već provedene procedure i postupke.

Ovim putem Grad Visoko se zahvaljuje svim građanima na podršci  tokom realizacije projekta.

Gradska uprava Visoko

 

povezani članci

Najnovije