Konjički klub “Visoko” u subotu domaćin trećeg kola Kupa BiH u dresurnom i paradresurnom jahanju

Konjički klub Visoko u subotu će biti domaćin veoma zanimljivog i atraktivnog sportskog događaja, trećeg kola Kupa BiH u dresurnom i paradresurnom jahanju.

Ovo će biti nova prilika za najbolje takmičare da pokažu širok dijapazon harmonije, elegancije, preciznosti i takmičarskog duha, a publika će imati mnogo razloga za užitak.

Muhamed Oruč – potpredsjednik i PR KK Visoko je, pozvavši naše drage sugrađane i brojne goste da prisustvom uveličaju događaj, javnsot informisao da će se 30 takmičarskih parova takmičiti u nekoliko različitih kategorija.

Pojasnio je da je predstojeće takmičenje ujedno i završno kada je u pitanju ovosezonski Kup te da će nakon njega biti poznati konačni pobjednici, odnosno najuspješniji takmičari nakon cijele sezone.

Osvrnuvši se na godinu koja se lagano bliži kraju, Oruč je istakao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i podsjetio na činjenicu da KK Visoko ima aktuelne prvake u dresurnom jahanju nakon osvojenog državnog prventsva u dvije kategorije.

Najzaslužnijima se zahvalio na velikoj podršci uz poruku da će se KK Visoko nastaviti razvijati u svim segmentima što bi trebalo omogućiti nastavak kontinuiteta vrhunskih rezultata na domaćoj i regionalnoj sceni.

Treće kolo Kupa BiH u dresurnom i parsdresurnom jahanju na terenima Konjičkog kluba Visoko počinje sutra, u subotu, 26. oktobra od 10 sati i sasvim sigurno će uveličati prekrasan oktobarski dan u našem gradu. Svi ste dobrodošli uz podsjećanje da je ulaz besplatan.

Videoprilog uz razgovor sa Muhamedom Oručem emitujemo večeras (petak, 25. oktobar) u informativnoj emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije