Zvanično počela rekonstrukcija dvije glavne gradske ulice – Alije Izetbegovića i Čaršijske

 

U ponedjeljak 28.oktobra zvanično su počeli radovi na rekonstrukciji ulica Alije Izetbegovića i Čaršijska u samoj gradskoj jezgri Visokog. Planirani su veliki radovi koji za cilj imaju uređenje dvije glavne gradske ulice.

Danas su i zvanično počeli radovi na ugovoru o rekonstrukciji ulica Alije Izetbegovića i Čaršijska, čija je vrijednost 3,5 miliona KM. Danas su urađeni pripremni radovi koji su uključivali i uklanjanje drveća, nakon čega slijedi nastavak radova. Stručno – tehnički nadzor vrši „IG“ Banja Luka, projektant je „Wide“ Visoko, izvođači radova „Ado – Trans“ d.o.o Visoko i „Struktura“ d.o.o Jajce i investitor Grad Visoko. – kazao nam je Nermin Aščerija, šef odsjeka za infrastrukturu u Gradskoj upravi Visoko.

 

Pred izvođačima radova je veliki i obiman posao, a saznali smo i šta će sve biti urađeno, kao i same rokove za završetak rekonstrukcije ove dvije ulice.

Planirani su radovi na rekonstrukciji ulice Alije Izetbegovića, gdje će potpuno biti rekonstruisana asfaltna površina, bit će urađene pješačke staze u granitnim pločama. Ulica Čaršijska nije planirana za vozila, osim za ulaz dostavnih vozila i za potrebe vlasnika stanova, a u njoj će biti postavljeni potapajući stubovi. Predviđena je i rekonstrukcija i izgradnja potpornih zidova iza zgrade Gradske uprave Visoko, kao i na dijelu od Gradske kafane pa do Trga žrtava genocida u Srebrenici. Također, bit će urađena potpuna zamjena fekalnog i oborniskog kolektora. Građane ovom prilikom molimo za strpljenje, rok za izvođenje radova je 120 dana, ali pošto ulazimo u zimski dio sezone, moguće je da će rokovi biti malo pomjereni, te očekujemo da radovi budu okončani do proljeća. – kazao nam je Aščerija.

Iz Gradske uprave Visoko još jednom sve građane pozivaju na strpljenje tokom trajanja radova, a u ovom periodu dvije glavne gradske ulice, Alije Izetbegovića i Čaršijska, bit će potpuno zatvorene za saobraćaj tokom svih 24 sata, dok će se odvoz komunalnog otpada odvijati redovno i u dogovoru sa izvođačima radova.

povezani članci

Najnovije