Petak, 18 Oktobra, 2024

Marš mira jedna od najznačajnih aktivnosti obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici

Muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića posjetili su Suljo Čakanović, predsjednik Pododbora za Marš mira Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici i Elvir-ef. Hodžić, član Pododbora u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Gosti su muftiju informirali o provedenim pripremama za ovogodišnji Marš mira.

Prezentirali su plan aktivnosti, ističući da će i ove godine okupljanje učesnika Marša biti 7. jula u Nezuku kod Sapne. Kolona će se kretati redovnom trasom uz zadržavanja na stratištima i održavanje historijskih časova.

Ove godine učesnici Marša odat će počast i rahmetli Ramizu Nukiću, čovjeku koji je po podrinjskim predjelima pronašao brojne posmrtne ostatke stradalih žrtava genocida. Posebno je istaknuta organizacija vjerskih aktivnosti tokom održavanja Marša.

Muftija Fazlović je zahvalio Čakanoviću i Hodžiću te njihovim saradnicima na zalaganju koje ulažu kako bi se svake godine organizacija ove aktivnosti podigla na veći nivo.

Istakao je da se ovom dijelu programa mora posvetiti posebna pažnja te je izrazio očekivanje da će i ove godine Marš mira okupiti što veći broj učesnika, iz domovine i bošnjačke dijaspore, kao i prijatelja iz svih dijelova svijeta.

RTV Visoko/Preporod.info

povezani članci

Najnovije