Subota, 19 Oktobra, 2024

Visočki derbi: FK Liješeva – NK Bosna na otvaranju drugoligaške nogometne sezone

U Zenici su danas (srijeda, 31. juli) izvučeni parovi Druge nogometne lige centar za narednu sezonu: 2024/2025. godina, koja počinje 17/18. avgusta. Voljom žrijeba, prvo kolo nam donosi gradski visočki derbi u kojem će nogometaši Bosne gostovati kod ekipe Liješeve, 17. avgusta od 17 sati.

Prvu domaću utakmicu Bosna će odigrati u drugom kolu protiv ekipe Žepča.

Tokom cijele sezone imat ćemo priliku uživati i u velikom broju komšijskih derbija, a jedan od najzanimljivijih biće odigran u osmom kolu, kada će Bosna gostovati u Kaknju kod ekipe Rudara.

Inače, “Žuto-ljubičasti” se kontinuirano svakodnevnim treninizima na Gradskom stadionu Luke pripremaju za nove prvenstvene izazove, a do sada su odigrali i tri pripremne utakmice.

Poraženi su od zavidovićke Krivaje rezultatom 2:5, a proteklog vikenda osvojili su Memorijalni turnir u Buzić Mahali zabilježivši dvije pobjede, protiv Kološića rezultatom 6:0 i u finalu protiv Liješeve rezultatom 1:0.

Podsjećamo i da su pripreme započele 13. jula te da su ugovore do sada sa prvim timom potpisali: Tarik Pandžić, Emil Nevaljalović, Dimitrije Đurđić, Tarik Zukić, Benjamin Suša, Eldar Hasandić, Tarik Hindija, Irnas Begić, Berin Ašlama, Amer Puščul, Eldar Jusufović, Faruk Gačan, Haris Čelebić, Alen Šabić, Alen Seković, Amel Uzunalić, Tarik Šukrija i Emrah Mehak.

U narednim danima uslijedit će novi kontrolni susreti kako bi ekipa koju sa klupe prevode glavni trener Mensur Džaviti i njegov pomoćnik Midhat Suljić, što spremnije dočekala početak nove sezone i pohod na Prvu ligu FBiH.

Kompletan raspored NK Bosna Visoko u novoj sezoni:

  1. FK Liješeva – NK Bosna
  2. NK Bosna – NK Žepče
  3. FK UNIS – NK Bosna
  4. NK Natron – NK Bosna
  5. NK Bosna – FK Borac Jelah
  6. NK Krivaja – NK Bosna
  7. NK Bosna – FK Famos
  8. FK Rudar – NK Bosna
  9. NK Bosna – NK Stup
  10. NK Mošćanica – NK Bosna
  11. NK Bosna – FK Baton
  12. NK Nemila – NK Bosna
  13. NK Bosna – FK Mladost DK
  14. NK Usora – NK Bosna
  15. NK Bosna – NK Kolina

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

Najnovije