Subota, 19 Oktobra, 2024

Povratak domaćih igrača prioritet novog UO-a: Idriz Džafić ponovo u matičnom NK Bosna Visoko!

Novoimenovani Upravni odbor (UO) NK Bosna Visoko je večeras (ponedjeljak, 12. avgust) održao prvi radni sastanak na kojem su izdefinisane i konkretizirane smjernice koje bi u narednom periodu trebale poboljšati organizacijsku vertikalu funkcionisanja kluba te u konačnici donijeti i znatno bolje rezultate koje brojni navijači s nestrpljenjem iščekuju.

Vahid Ramić – predsjednik kluba te potpredsjednici Emir Vračo i Zijad Breščić, kao i članovi UO-a: Vejsil Ašlama, Faruk Ihtijarević, Adnan Ruvić i Almir Ljeskovica, složili su se da je jedna od najvažnijih mjera za poboljšanje igračkog kadra, povratak domaćih, visočkih igrača u svoj matični klub, koji su napustili tokom proteklih godina iz raznoraznih razloga.

Veliko pojačanje koje će u narednoj sezoni nositi „žuto-ljubičasti“ dres je sjajni Idriz Džafić, koji ima veliko iskustvo i od kojeg se očekuje da bude jedan od krucijalnih igrača visočkog tima. U matični klub se vratio iz kakanjskog Rudara.

Rukovodstvo kluba je poručilo da je povratak Džafića uvertira za dodatno jačanje igračkog kadra kroz povratak vrhunskih igrača, koji su u Visokom započeli blistavu karijeru, a u bliskoj budućnosti će svom matičnom i voljenom klubu pomoći da ostvari plasman u viši rang te na taj način vrati dio nekadašnje popularnosti, ponosa i sjaja.

Prvenstveni izazovi za momke koje sa klupe predvode šef stručnog štaba Mensur Džaviti i njegov pomoćnik Midhat Suljić, započinju već narednog vikenda, kada će na otvaranju nove sezone u centralnoj grupi Druge lige FBiH, u Liješevi biti odigran dugočekani visočki nogometni derbi između istoimenog domaćina i NK Bosna. Susret se igra u nedjelju, 18. avgusta od 17 sati.

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

Najnovije