Ministrica zdravstva Aida Salčinović prisustvovala XIII stručno-naučnom skupu “Pulmološki dani 2024”

U periodu od 25.-26.10.2024. godine u Općoj bolnici Tešanj i u Hotelu Villa Ukus upriličen je XIII stručno-naučni skup „Pulmološki dani 2024.“, pod rukovodstvom dr. Omera Bedaka, direktora Opće bolnice Tešanj.

Navedeni skup okupio je stručnjake i predavače iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Sjeverne Makedonije, koji su imali priliku razmijeniti iskustva iz oblasti pulmologije i srodnih disciplina, unaprijediti znanje i osnažiti mrežu saradnje i prijateljstva među zdravstvenim radnicima i ustanovama u državi i regionu. Pored doktorske upriličena je i sestrinska sesija predavanja kojoj su prisustvovali i predstavnici Komore medicinskih sestara i tehničara Zeničko-dobojskog kantona.

-Ponosna sam i zahvalna organizatorima ovog skupa, kao i svim radnicima Opće bolnice Tešanj, što ste svojim predanim i profesionalnim radom omogućili da na područje Zeničko-dobojskog kantona ugostimo vrhunske stručnjake iz respiratorne medicine. Činjenica da Opšta bolnica Tešanj organizuje „Pulmološke dane“ već 13. put za redom, dovoljno govori o tome da je riječ o ozbiljnom projektu kojim šaljete itekako pozitivnu sliku ne samo prema Bosni i Hercegovini nego cijelom regionu, a i šire – izjavila je ministrica Salčinović.

-Ministarstvo zdravstva podržava i nastavit će podržavati ovakve projekte, zato Vam u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u ime Ministarstva zdravstva želim čestitati na organizaciji i svemu što ste do sada postigli te zaželjeti uspjeh u daljem radu – poručila je ministrica zdravstva ZDK.

Press služba ZDK

povezani članci

Najnovije